AFYON MÜZESİ BÜYÜLEYİCİ BİR ORTAM ….

AFYON MÜZESİ BÜYÜLEYİCİ BİR ORTAM ….

AFYON MÜZESİ BÜYÜLEYİCİ BİR ORTAM .... Uzun Bayram tatilini bir başka kentte geçirmek isteyenler, yolunuz mola vermek için Afyon'a düşerse Afyon'da uğramanız gereken bir büyüleyici bir mekan daha var.... Afyon Müzesi....

ABONE OL
Nisan 9, 2024 10:30
AFYON MÜZESİ BÜYÜLEYİCİ BİR ORTAM ….
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AFYON MÜZESİ BÜYÜLEYİCİ BİR ORTAM ….
Uzun Bayram tatilini bir başka kentte geçirmek isteyenler, yolunuz mola vermek için Afyon’a düşerse Afyon’da uğramanız gereken bir büyüleyici bir mekan daha var…. Afyon Müzesi….
Afyon müzesi ziyaretçilerini  bahçe içerisinde olan Roma ve Bizans dönemine ait mezar stelleri, lahitler, küpler, heykeller ile Osmanlı dönemlerine ait mezar taşları ile karşılıyor. Sergilenen eserlerin zenginliği adeta ziyaretçileri içeriye çekiyor. Müzenin 5. katında sergilenen Kurtuluş Savaşı Dönemi Eserler  adeta ziyaretçilere jubile yaptırıyor.
AFYON MÜZESİNDE HENÜZ SERGİLENMEYEN TILSIMLI TARİHİ ESERLER VAR MI?
Müzeyi ve çevreyi gören dikkatli ziyaretçiler bu sorunun cevabını bekliyor. Çok başlı ejderha heykeli bu müzede mi?
Afyon Müzesi Afyon’da korunması gerekli tarihi eserler kapsamında olan Taş Medrese’deki tarihi eserlerin 1933 yılında bir araya getirilmesiyle oluşmuş bir müzedir.  1971-2023 yılları arasında  Kurtuluş Caddesinde açık ve kapalı ortamda sergilenen eserler bugünkü müzeye taşınmıştır.
Bugün 5 katlı bir binada Kalkolitik, Tunç, Hitit, Frig, Lidya, Pers, Hellenistik Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemlerine  eserlerin sergilendiği müzeyi ziyaret edenler en kısa zamanda bir kez daha görmek için gözleri arkada ayrılıyorlar….
Müzede bu dönemlere ait  pişmiş toprak, taş mermer, kemik, cam, metal kap kacak, heykel ve sikke gibi araç ve gereçler meraklılarını bekliyor.  Ayrıca bu eserleri kullanan insanların  MÖ 3000’li yıllardan günümüze kadar yaşayışı, inancı, üretimi, ticareti hakkında müze içerisinde oluşturulmuş evler/mağaralar da yer alıyor.
Müzede ziyaretçilerin çokça ilgisini çeken mermer heykeller, lahitler, mezar taşları ve mimari parçalarda müzede sergileniyor. Müzede sergilenen sikkelerde bugün de Afyon’da yetiştirilen haşhaş bitkisinin resim olarak yer alması haşhaş ın her dönemde bu yörede önemli olduğunu gösteriyor.
AFYON MÜZESİNİ MUTLAKA GÖRÜN 
*Yurtiçi Haberler *Kültür-Sanat *İsteniş Hakan Tüplek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.