‘Sağlık besin tercih ederek yeni yılı güzel karşılayın’

‘Sağlık besin tercih ederek yeni yılı güzel karşılayın’

ABONE OL
Aralık 30, 2021 10:54
‘Sağlık besin tercih ederek yeni yılı güzel karşılayın’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. E. Tuğba Kumaş, yılbaşı akşamını sağlıklı bir şekilde geçirmek ve yeni seneye sağlıkla girmek için önerilerde bulundu

İSTANBUL (İGFA)- Yeni yılın gelişi renkli sofralar eşliğinde, heyecanla kutlanıyor. Bir yıl daha geride kalırken çeşit çeşit yemeklerden oluşan masaların başında yeni seneye ait planlar ve hayaller hakkında keyifli sohbetler yapılıyor. Tercih edilen besinler ise sağlığı yakından ilgilendiriyor ve yeni yıl sabahının nasıl karşılanacağını belirliyor diyen Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. E. Tuğba Kumaş, Yılbaşı gecesi öncesi sabahtan itibaren tüm öğünler mutlaka düzenli ve yeterli bir şekilde yapılmalıdır. Ancak yılbaşı gecesi tüketimin biraz daha fazla olacağı göz önünde bulundurulacağı için öğle yemeğini hafif bir öğün olarak tercih etmekte fayda vardır” dedi. 

Kumaş, “Gün içerisinde yaşadığınız uzun süreli açlıklar kan şekerinde oynamalara ve beraberinde daha fazla yeme ataklarına sebep olacaktır. Ana yemek olarak et/tavuk/balık/hindi tüketebilirsiniz ancak yanına karbonhidrat içeriği yüksek besinler yerine sebze ve tam tahıllar veya yoğurtlu, salatalı mezeler tercih etmeye çalışın.  Yemekleri kızartma yerine fırın, haşlama, ızgara veya buğulama gibi pişirme yöntemleri ile hazırlamaya özen gösterin. 

Şerbetli tatlılar kan şekerini çok hızlı yükseltmesinden dolayı tercih edilmemelidir. Gece boyunca cips, kuruyemişler, bisküvi gibi atıştırmalıklar aşırı tüketildiği takdirde vücutta ödem artışı oluşacaktır. Daha sağlıklı bir seçenek olduğu için atıştırmalık olarak tuzsuz ve taze kuruyemişler tercih edilmelidir” ifadeleri kullanıldı. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.