RUSYADAKİ TERÖR SALDIRISINI DAEŞ ÜSTLENDİ

RUSYADAKİ TERÖR SALDIRISINI DAEŞ ÜSTLENDİ

RUSYADAKİ TERÖR SALDIRISINI DEAŞ ÜSTLENDİ Rusya’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin tepkiler artıyor. Olayı üstlenen DEAŞ saldırının neden yapıldığı konusunda somut bir açıklama yapmadı.Moskova Crocus Belediye konser saoluna yapılan silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 143 kişi hayatını kaybetti. En az yüz kişide yaralandı.

ABONE OL
Mart 24, 2024 07:28
RUSYADAKİ TERÖR SALDIRISINI DAEŞ ÜSTLENDİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

RUSYADAKİ TERÖR SALDIRISINI DAEŞ ÜSTLENDİ

Rusya’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin tepkiler artıyor. Olayı üstlenen DAEŞ saldırının neden yapıldığı konusunda somut bir açıklama yapmadı.Moskova Crocus Belediye konser saoluna yapılan silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 143 kişi hayatını kaybetti. En az yüz kişide yaralandı.

Yararlılar arasında durumlarının ağır olan hastalarında olması ölü sayısını artırabileceği endişesi doğuruyor. DAEŞ tiyatro salonunda yaptığı silahlı saldırıda zehirli gazlar ve yanıcı maddelerden oluşan zararlarında ölüme sebep olduğu bildirildi. Rusya soruşturma komitesi vahim olayın ardından olay yerinden saldırıda kullanılan delilleri topladı. Olay yeri çevresindeki kameralar da detaylı bir şekilde izlenerek suçluların tespit edilmesine çalışılıyor. Yeni bir saldırı ve güvenlik endişesiyle hafta sonu yapılacak tüm etkinliklere ara verildi.

Yangının söndürülmesi için  havadan ve karadan müdahale edildi. Saldırganların kaç kişi oldukları hakkında bilgi verilmezken, yakalanmaları için yoğun çaba harcanıyor. Saldırıya ilişkin birçok ülkeden terörü kınama mesajları yayımlandı. Devlet protokollerince Rusya’ya geçmiş olsun mesajları iletildi.  

Yurtiçi Haberler * DÜNYA * İsteniş Hakan Tüplek 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.