SEÇİME HANGİ PARTİLER KATILIYOR

SEÇİME HANGİ PARTİLER KATILIYOR

SEÇİME HANGİ PARTİLER KATILIYOR 31 Mart Yerel Seçimleri için partiler adaylarını açıkladı. Daha çok bildik partiler adayları arasında seçim heyecanı başlamışken bir de seçmen tarafından ismi bile duyulmamış partiler aday çıkarma başarısı elde ettiler. Seçme ve Seçilme hakkını yerine getiren bu partilerde demokratik hakları gereği seçime girecekler. Seçmenlerden oy isteyecekler.

ABONE OL
Şubat 1, 2024 20:09
SEÇİME HANGİ PARTİLER KATILIYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurtiçi Haberler*SİYASET*İsteniş Hakan Tüplek  

SEÇİME HANGİ PARTİLER KATILIYOR

31 Mart Yerel Seçimleri için partiler adaylarını açıkladı. Daha çok bildik partiler adayları arasında seçim heyecanı başlamışken bir de seçmen tarafından ismi bile duyulmamış partiler aday çıkarma başarısı elde ettiler. Seçme ve Seçilme hakkını yerine getiren bu partilerde demokratik hakları gereği seçime girecekler. Seçmenlerden oy isteyecekler.

OY PUSULASINI UZATMAK HAK MI DEVLETE MASRAF MI?

Seçmenler isimlerini bilmedikleri partiler için ‘’ Bu partilerin amacı nedir bilmiyoruz. 10 yılı aşkın partiler halk tarafından kabul görmedikleri halde neden seçime giriyorlar. O kadar çok parti var ki çoğunun adını faaliyetlerini bile duymadık. Siyasi görüşlerini bile bilmiyoruz. Ne Genel Başkanlarını tanıyoruz ne de adaylarını tanıyoruz. Aynı görüşlere sahip küçük partiler bir araya gelerek halkın karşısına daha güçlü çıksınlar. Amaçları vatandaşa hizmet etmekse önce oy pusulasını olmayan varlıkları ile uzatmasınlar. Devlete ek masraf oluşturmasınlar’’ dediler.

PARTİLER İÇİN SEÇİM ŞARTLARI BİRAZ DAHA AĞIRLAŞTIRILMALIDIR.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine  36 Parti Katılacak. Türkiye geneli 1,500-2,000 civarı üyesi olan siyasi partiler de seçime katılacak. Bu partiler muhtarlık bile kazanamayacak az üyeye sahipken hangi seçimi kazanabilir? Seçimlere katılma şartları arasına Türkiye geneli en az üye sayısı (50 bin üyesi olan) siyasi partiler zorunluluğu da getirilmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.