TELEFERİK KAZASI

TELEFERİK KAZASI

TELEFERİK KAZASI Uzun Ramazan Bayram tatilini Antalya'da geçiren tatilciler bulundukları yerlerde olmayan eğlence mekanlarında farklı deneyimler elde etmek istediler. Bu farklı aktivitelerden birisi de teleferik turu idi.... Güzel vakit geçirmek ve anı biriktirmek isteyen tatilciler teleferik deneyimleri ile zor ve endişeli anlar yaşadılar.

ABONE OL
Nisan 13, 2024 10:54
TELEFERİK KAZASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TELEFERİK KAZASI

Uzun Ramazan Bayram tatilini Antalya’da geçiren tatilciler bulundukları yerlerde olmayan eğlence mekanlarında farklı deneyimler elde etmek istediler. Bu farklı aktivitelerden birisi de teleferik turu idi…. Güzel vakit geçirmek ve anı biriktirmek isteyen tatilciler teleferik deneyimleri ile zor ve endişeli anlar yaşadılar. Teleferik direklerinden birisinin devrilmesiyle oluşan kazada maalesef ölü ve yaralılar oldu.

Kısa sürede olay mahalline kurtarma, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.  Dağ yamacında kayalık alanlarda havada asılı kalan teleferik kabinlerindeki vatandaşların kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterinden destek alındı. Havanın kararmasına rağmen kurtarma/tahliye çalışmalarında 137 kişi kurtarıldı. Diğer kabinlerde kalan  29 kişininde kurtarılması için yoğun çaba harcandı.

Teleferiğin periyodik teknik bakımlarının ilgili kurumlarca yapıldığı ve denetlendiği bildirildi. Kazanın neye sebep olduğunun tespiti için 5 kişilik bir bilirkişi kurulu oluşturuldu.

Teleferik kazası dünya basınında da geniş yer aldı.

*Yurtiçi Haberler * YAŞAM/Haber Merkezi * İsteniş Hakan Tüplek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.