1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

ABONE OL
Mayıs 1, 2021 18:26
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

Toplumun tüm kesimlerince kutlanması kabul edilmese de tatil olması sebebiyle sevilen gün 1 Mayıs bu sene tam kapanma tatiline rastladı. Istanbul Taksim meydanında izin verilen kurumlarca sınırlı sayıda katılımcı ile kutlandı. İşçileri temsil eden kutlamalara katılanlar 1 Mayıs’ı sloganlar atarak, marşlar söyleyerek kutladılar.

Birçok resmi kurum amiri ve kutlama mesajı yayımlayan yetkililer konuşma  ve bildirilerinde, işçi ve emekçilerin ekonomiye katkılarına, çalışma şartlarının iyileştirilmesine, karşılaştıkları zorlukların giderilmesine dair dilek ve temennilerde bulundular.

Hayatımızı ve iş yaşamımızı son iki yıldır alt-üst eden salgın hastalıkta canla başla çalışan büyük ve güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti hedefinde temel taşı olan alın teri döken  işçi ve emekçilere teşekkür ettiler. Ticaret ve sanayimizin gelişmesinde özveri ile çalışan işçilerimize birlik ve beraberlik temennisinde bulundular.

Ne yazık ki 1 Mayıs İşçi Bayramının işçi emek ve hakları için bir teşekkür ifadesi olduğu henüz  toplumda fikir birliği oluşturamadı. İşçi hak ve emekleri konusunda güzel sözler bu seneki işçi bayramında da sarf edilirken masada bekleyen işçi sorunları bu senede göz ardı edildi. 2020 yılında 2.427 işçi hayatını kaybetti. Türkiye bu işçi ölüm sayısı  ile Avrupa’da 1. Sırada yer alıyor. Buda işçi hak ve emeğine yeterince önem verilmediği gösteriyor.


GÜNDEM (Özel Haber) *İsteniş Hakan Tüplek    

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.