ÇÖPTEN PARA KAZANIYORUZ.

ÇÖPTEN PARA KAZANIYORUZ.

ABONE OL
Şubat 23, 2021 07:32
ÇÖPTEN PARA KAZANIYORUZ.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇÖPTEN PARA KAZANIYORUZ.          

 

Bugünden itibaren kendinize ve doğaya bir iyilik yapın …

Evinizde, işyerinizde oluşan çöpleri ayrıştırın. Olmaz mı? Üstelik bu işin ekstra hiçbir maliyeti de yok. Yapmanız gereken sadece bulunduğunuz ortamda oluşan cam şişe, süt/meyve suyu ambalajı (kompozit), kağıt/karton, plastik şişe, pil vb gibi geri dönüştürülebilir malzemeleri çöplerden ayırmak. Bu malzemeleri hiç değilse ayrı bir poşette toplamak ve geri dönüşüm konteynerlarına atmak.

Bunu yapmakla belki biz bir şey kazanmayacağız ama, doğaya çok şey kazandıracağız. Sadece 2019 yılından bahsetmek gerekirse 1.717.088 ton geri dönüşüm ekonomiye kazandırılmış.  Geri dönüşüm toplama konternerları yanı sıra bu başarıya okullar, marketler, kamu kuruluşları da destek vermişler.    

Her geçen gün konuya daha çok önem vermeliyiz. 

Hammaddenin stoklarda olması geri dönüşümün en büyük avantajını oluşturuyor. Sokaktan toplanan cam, plastik, kağıt, demir vs. çöpten para kazandıran en karlı ekonomik değerler olarak hurdacılar için de rağbet görüyor.

Geri dönüşüm için tüm dünyada belirlenen hedeflere ulaşılması bekleniyor. Geri dönüşümden toplanan malzemeler kimi zaman aynı amaç için kullanılırken kimi zaman da farklılaştırılmış ürün olarak hayatımızda yeniden yer alıyor. Pencere camı geri dönüşüm sonrası bardak olurken, plastik bir mutfak malzemesi karşımıza oyuncak olarak çıkabiliyor.

Geri dönüşümde ekonomik değerlerin yanı sıra çevresel özelliklere de dikkat çekmek için kamu spotları ile de toplum bilinci sağlanmaya çalışılıyor.  İsteniş Hakan Tüplek YAŞAM  Yurtiçi Haberler* (Özel Haber)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.