THERMAL SUYUN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ.

THERMAL SUYUN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ.

ABONE OL
Şubat 19, 2021 11:51
THERMAL SUYUN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

THERMAL SUYUN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ.

 

Dünyanın yeni trendi, doğal ürünler ve yenilenebilir enerjiden daha çok yararlanmak. Talep o kadar fazla ki her geçen gün doğal ürünler ve yenilenebilir enerjiye olan talep artıyor.

TÜRKİYE THERMAL KAYNAK DEĞERİ KULLANAMIYOR.

Bir thermal su, ısı ve iklimlendirme cenneti olan Türkiye henüz sahip olduğu büyük değerin farkında değil. Thermal su denince ilk akla gelen kentlerden birisi olan Afyon, Kütahya, Denizli ise bu konuda da henüz kabuğunu kıramadı. Thermal imkanlardan yeterli para kazanamadı.

Yazık ki thermal sular daha çok kaplıcada sıcak su olarak kullanıyor. Özellikle hotellerde ve villalarda kullanım denetimi olmadan neredeyse bedavaya kullanılıyor. Kullanmanın da ötesinde adeta tüketiliyor. Yok ediliyor.

Thermal sıcak suyu çoğunlukla yıkanmak yerine ısı, enerji ve iklimlendirme  amacında kullanabilsek işte o zaman thermal sudan katma değer elde etmiş olacağız. Türkiye  thermal su zenginliği olarak dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Buna rağmen ekonomide verimli bir su kullanım ve tüketiminden bahsetmemiz mümküm değil.

Halbuki boşa akan sular seralarda sebze-meyva üretiminde katma değeri daha yüksek çiçek üretiminde kullanılabilir.

Ne zam kullanılacak?

*YAŞAM Yurtiçi Haberler(Özel Haber) İsteniş Hakan Tüplek   thermal hotel, hamam suyu, kaplıca, afyon otelleri, çiçek, enerji kaynakları, doğal enerji, yurtiçi haberler, son dakika haberleri,

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.