ÇİÇEK AÇAN AĞAÇ, AKASYA

ÇİÇEK AÇAN AĞAÇ, AKASYA

ABONE OL
Haziran 24, 2021 20:19
ÇİÇEK AÇAN AĞAÇ, AKASYA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adına şarkılar yazılan akasya güzel bir süs ağacı olarak herkesin beğenisini topluyor. Güzel görünümü ile peyzaj mimarlarının vazgeçilmez ağacı olan akasya çiçek açtığında bir başka güzel oluyor. Güzel kokusuyla kaldırım ve cadde arasında kalan bölümlere dikilen akasya görsel değeri yanı sıra gölge veren bir ağaç olması sebebiyle bir başka öneme sahip …. Salkım salkım yeşil yapraklar arasından beyaz çiçekleriyle yaz mevsiminde tablo güzelliğinde görüntüsüyle fotoğraf severlere de iyi bir malzeme oluyor. Baklaya benzeyen şekli ile mor, beyaz, kırmızı ve sarı renkleri ile dikkat çekici farklı bir bitki olarak birçok kişinin beğenisini kazanıyor. Soğuk iklimlere sahip bölgelerde de yetişen akasya sert esen rüzgarlara da dayanıklıdır.

Akasya ağacı güzel görünümü olduğu kadar yetiştirilmesi de oldukça zahmetlidir. En zor yetiştirme evresi de tohumdan fide elde etme aşamasıdır. Fide dikimi çam ağacı kadar kolay olmayan akasya ağacı fidesini dikmek için özen göstermek gerekir. Sonrasında ise fide iyi sulanmalı ve toprakla bütünleşinceye kadar adeta sera ortamı sağlanmalıdır. Bu kadar zor aşamalardan geçen akasya ağacının en elverişli kısmı ise 4 mevsim üretmek mümkündür.

Akasya ağacı çok havadar olan bölgeleri sever.

Bu sebeple ev ortamında kapalı ortamda yetiştirilmesi pek mümkün değildir.  Akasya ağacı yaprakları sağlık için bir şifadır. Yaprakların kurutularak içilmesi çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.   YAŞAM*ÖZEL HABER*İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.