CORONA’NIN SAHTE AŞISI AVRUPA’DA İŞPORTAYA DÜŞTÜ.

CORONA’NIN SAHTE AŞISI AVRUPA’DA İŞPORTAYA DÜŞTÜ.

ABONE OL
Ocak 5, 2021 17:07
CORONA’NIN SAHTE AŞISI AVRUPA’DA İŞPORTAYA DÜŞTÜ.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CORONA’NIN SAHTE AŞISI AVRUPA’DA İŞPORTAYA DÜŞTÜ.

Kayıtdışı satış piyasasının adı olan işporta gelişmiş ülkelere farklı sektörlere de el attı. Başta sağlık sektörü olmak üzere elektronik ürünleri de satan işportaya corona aşısı da düştü. .

Ülkelerin sağlık bakanlığı yetkililerinin onayı olmayan kaçak olarak internet ortamından satılan aşılar dünyayı şaşırtıyor. Yasal onayı olmayan corona aşılarını USD 150’den satan çakma tıpçılar ortalığı karıştırıyor.  Kullanılan bu yaygın uygulamanın güvenilirliği olmamasına rağmen aşılar dünyanın en ileri ülkeleri olan Amerika’da, Avrupa’da alıcı buluyor. Aşıları satmak için potansiyel müşterileri kendilerine sağlık bilgilerini içeren bilgileri de söyleyen dolandırıcılar sahte aşıları Türk ifadesiyle peynir ekmek gibi satıyorlar.  Bu aşılarının bırakın koruma özelliği olmasını insan sağlığı için oluşturacağı zararların bile ne olduğu henüz tespit edilebilmiş değil.

Aşı alım-satımının ciddi boyutlara ulaşması İnterpol ve FBI Güvenlik Birimlerini de harekete geçirdi. Siper suçlar kapsamında olan iletişim için ilgili birimlerde konuyu teknolojik boyutta takip ediyorlar.

Uzmanlar gerek covid-19 aşısı gerekse başka tip aşı ve ilaçların internet ortamından alınmaması konusunda uyarılarda bulundular. Aşıların uygulama merkezlerinin hastaneler olduğunu bildirdiler.

SAĞLIK* (ÖZEL HABER) İsteniş Hakan Tüplek

haberler, yurtiçi haberler, yurt, son dakika, corona, covid-19, aşı, covid aşısı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.