EMEKLİ MAAŞI KAÇ PARA?

EMEKLİ MAAŞI KAÇ PARA?

ABONE OL
Aralık 20, 2020 21:50
EMEKLİ MAAŞI KAÇ PARA?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

 

Yılsonunun gelmesi ile muhasebecileri telaş sardı. Mükelleflerin defterlerinin kapanışı  31 Aralık esas olurken, yeni yıl muhasebe kayıtları da 01 Ocak 2021’de  yeni defter, yeni sayfa açılacak. Bu dönemsellik ilkesine muhasebeciler kadar bir başka dikkat çeken kesim ise her yılsonunu dört gözle bekleyen emekliler oldu. Emeklilerin gözü kulağı yılın ilk dönem zammında. Ocak ve Temmuz ayında zam alan emekliler yeni yılın ilk altı aylık dönemi için ne kadar zam alacaklarını takip ediyorlar. Bir çok emekli için tek geçim kaynağı olan emekli maaşının ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Yeni yılda cevabını ilk bulacak konulardan birisi olarak haberlerde üst sıralardaki yerini koruyor. Emekli maaşları kadar asgari ücret ile çalışanlar da asgari ücrete gelecek zam tutarını bekliyor.

Son yılda corona salgın hastalığı nedeniyle sağlığa daha çok bütçe ayırmayı hedefleyen ülkeler için artan bir başka harcama kaleminin ise askeri harcamalar olması dikkat çekiyor. Dünya salgın döneminde bile ‘su uyur, düşman uyumaz’ sözünü benimseyip askeri harcamalardan da geri kalmıyor. 2021 emekli maaşı zamları, 2021 asgari ücret zamları çalışmaları bu ekonomik gerçekler ışığında devam ediyor. Masada duran etkenler işsizlik, üretimin azalması, enflasyon, sağlık harcamaları, askeri harcamalar her şey toplanıp ortaya bir sonuç çıkacak.

Emekli zammı yanı sıra emeklilerin beklediği bir başka düzeltilecek konu talebi ise 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olanların maaş farlılıkları. .

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAMMI ARALIK ENFLASYONU BELİRLEYECEK

Aralık ayı enflasyonunun açıklanması ile de emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı kesinlik kazanmış olacak.

EKONOMİ* (ÖZEL HABER) İsteniş Hakan Tüplek

2021 Emekli maaşı zammı, Emekli maaşı, Emekli maaşı kaç para oldu, Emekli maaşı zammı ne kadar, Kaç para, Emekli zammı, Zam, Son dakika haberler, Haberler, Yurt, Yurtiçi, 2021, Yurtiçi haberler, Ekonomi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.