9 KURUŞ İNDİRİM YAPMIŞLAR

9 KURUŞ İNDİRİM YAPMIŞLAR

ABONE OL
Şubat 22, 2021 10:35
9 KURUŞ İNDİRİM YAPMIŞLAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

9 KURUŞ İNDİRİM YAPMIŞLAR

Alış-verişlerde çoğunlukla tercih ettiğimiz ulusal mağazalar kimi zaman yapmış oldukları kampanya ve fiyat politikaları ile tüketiciyi yanıltıyorlar. Aman fiyatlara dikkat. Kimi zaman 9 kuruşluk indirim ile tüketicinin dikkatini indirim kelimesine çekip aynı fiyata satmak istiyorlar. Kimi zaman ise fiyat indirimi yerine gramaj indirimi yapıp o ürünü yine aynı fiyattan satıyorlar.

Gizli zam olarak da bilinen fiyatlama politikasında kaybeden tüketici, kazanan ise satıcı oluyor. İşin birde haksız rekabet boyutu var.

9 KURUŞLUK İNDİRİM KİME YARAR?

9 Kuruşluk indirim sadece satıcıya yarar. Bu sebeple genellikle farklı etiket renkleri ile görülen etiketlere yönelirken indirim etiketlerinde gerçek bir indirim olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor. Diğer taraftan ise satıcının böyle bir aldatmaya yöntemine neden başvurduğu ve ticari ahlaka uygun olup olmadığı da akıllara gelen ilk sorulardan oluveriyor.  Yurtiçi Haberler*EKONOMİ (Özel Haber)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.